Konferencija “Pametno upravljanje prostorom za bolje sutra”

U Opatiji je početkom lipnja održana konferencija o prostornom planiranju. Grand Hotel 4 Opatijska Cvijeta bio je poprište sastanka eksperata prostornog planiranja iz regije, a događaj je trajao dva dana.
U četvrtak, 02.06., gosti iz Hrvatske, Srbije, Makedonije i Slovenije sudjelovali su u panel raspravama “Uloga i značaj nacionalnih infrastruktura prostornih podataka za prostorno planiranje” i „Open data u prostornom uređenju”. Panelisti su izuzetno važna imena, kao npr. Igor Čižmek, pomoćnik ministra Graditeljstva i prostornog uređenja Republike Hrvatske, Božo Zeba iz Ministarstva uprave Republike Hrvatske i Darka Vučetića iz Republičkog geodetskog zavoda Srbije. Na drugom panelu uključio se i CEO GDi GRUPE Boran Lončarić.
Petak, 03.06., dan je počeo panel raspravom “Tehnološke osnove ususret prostornim planovima nove generacije” uz poprilično žive argumente svih uključenih, a konferencija je završena također panelom “Upravljanje prostorom – pretpostavka održivog razvoja”. Tog dana panele su obilježili Mladen Črnjar, bivši ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije, Vitomir Wolf iz Grada Ljubljane, Nikola Krunić iz Instituta za arhitekturu i urbanizam Srbije itd.

Ovo je jedna od rijetkih konferencija u regiji koja je bila fokusirana na raspravama o prostornom planiranju te onome što prostorno planiranje donosi u budućnosti. Nakon konferencije GDi je iznenadio zainteresirane kratkim izletom na auto-motodrom Grobnik gdje su najhrabriji provozani po stazi kao suvozači profesionalnim vozačima!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor podataka: GDi GISDATA

Share Button